AnJazz Superlørdag

AnJazz Superlørdag blir en super lørdag! (derav navnet).

 

Vi har mye bra og for enhver smak på plakaten 10. mai. Bare se her:

 

AnJazz Parade


Vi tar med oss suksessen fra 2013: det blir parade sammen med Hamars janitsjarmiljø fra Stortorget til Østre Torg! Det blir svingende musikk og parade gjennom byen – BLI MED!

Fra utescenen på Østre Torg holder Big Easy Band konsert sammen med Johanne og Knut Kippersund Nesdal.

Sistnevnte gjorde seg kraftig bemerket under den Norske finalen i Melodi Grand Prix der han kom helt til gullfinalen.
Både Johanne og Knut har opptrådt ved flere anledninger under AnJazz. Deres stemmeprakt er verd å høre!
Vi får høre låter av David Bowie, Donald Fagen og Steely Dan samt mye mye mer!

 

Fra Stortorget til Østre Torg klokka 11.15 – 13.00.

Arrangementet er gratis.

 

 

Jazzlunch


Trio de Janeiro bilde

 

Festival-tradisjonen tro blir det lunch for de jazzhungrige med suppe og brød.

 

I år er det Trio de Janeiro som gjester oss. De er et glimrende live-band som med sin særegne, slentrende eleganse søker å formidle det gruppen selv har kalt "en typisk brasiliansk aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet". Publikum kan glede seg til en humørfylt konsert med eggende brasilianske rytmer. Gruppen er denne gangen utvidet til en kvintett med saksofon og trommer.

 

Les mer og kjøp billetter HER

(suppe er inkludert i prisen)

 

 
Innlandsmesterskap i Teatersport

 

Teatersport er en konkurranse i improvisert teater hvor publikum gjerne tar aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Dette er altså IMPROVISASJON og hva passer da bedre enn å avholde mesterskapet på en Jazz-festival!? Dyktige og (gjerne!) mindre dyktige aktører fra hele Hedmark, Oppland og Buskerud møtes til dyst under mottoet: ”Sitt Ikke Stille, Kom Frem Og Drit Deg Skikkelig Ut!”

Vinneren går til finalen i NM i teatersport.

 

Billetter i døra.

 

 

"Prøysen møter Sinatra"

Knut Anders Sørum stiller med sin egen trio og sine egne fantastiske tolkninger av Prøysen og Anders Baasmo Christiansen med sine tolkninger av Frank Sinatra sammen med Hamar Storband.

Anders har gått i dybden av Sinatra sitt repertoire og i år blir det nye sanger, samt noen av de vi vil høre om og om igjen.

Og så - for første gang synger Knut Anders og Anders duetter - både Prøysen-sanger og Sinatra-sanger.

 

Første konsert er utsolgt, men det er fortsatt billetter igjen til EKSTRAKONSERTEN.

 

 

Mini Macro Ensemble

 

Anders Lønne Grønseth

 

Med sitt Mini Macro Ensemble har saksofonist og komponist Anders Lønne Grønseth kombinert sine favoritter fra ulike musikalske tradisjoner i et nytt og annerledes kammerorkester.

 

Her møter vi et arsenal av blåseinstrumenter, saksofoner i diverse størrelser, bassklarinett, fløyter og fagott, sammen med cello, kontrabass, rhodes og tablas.

 

 

 

Les mer HER

 

 

Billetter i døra.

 

 


Vokalgruppen Nordic Blue


Nordic Blue vanlig

 

Vokalgruppen Nordic Blue synger vakker, variert og levende musikk, og har siden debutkonserten i 2011 opparbeidet seg et stort publikum som de villig deler sine klanger, harmonier og stemninger med.

 

Etter å ha sunget en rekke konserter i Innlandet, deltatt i konkurranser og ved festivaler i inn- og utland både med kunstneriske innslag og som seminarholdere, i tillegg å ha holdt flere åpne seminarer med profesjonelle instruktører innen vokalmusikk, er sangerne klare for å være med som artister under den tiende AnJazz - Hamar Jazzfestival. Gjengen i Nordic Blue ønsker å gi deg noe nytt, og håper opplevelsen vil sette spor!

 

 

Les mer og kjøp billett HER

 

 Kasper Værnes Quartet


kasper værnes

 

 

Saxofonisten Kasper Værnes har invitert med seg tre av sine favorittmusikere og satt sammen et nytt bandprosjekt hvor han tar utgangspunkt i sine egne musikalske idéer og orginale komposisjoner.

 

 

Kvartetten er ny av året, og spiller sin debutkonsert på Anjazz 2014. Kasper selv har spilt på alle ti AnJazz!

 

 

Kasper Værnes henter inspirasjon fra mange sjangere og verdensdeler, blant annet delta-blues, country, gospel og afrikansk folkemusikk, i tillegg til jazzhistoriens 60- og 70-tall. Resultatet er upolert, ærlig og organisk. Moderne jazz der rå energi og levende samspill står i fokus.

 

 


Les mer og kjøp billetter HER

 

 

 Hovedkonsert: Al Di Meola plays Beatles and more


Al Di Meola var nylig i Abbey Road Studio i London for å spille inn et album dedikert til The Beatles, der han tolker noen av deres mest kjente låter. Det er dette materialet han vil presentere på AnJazz.

 

Konserten er utsolgt.

 

 

Nattjazz

 

Svein R Mathisen

 

Årets nattjazz er det Somebody´s Quartet med Svein Rikard Mathisen som står for.


Somebody’s Quartet er en gitar/piano kvartett som har sitt utspring fra det Rytmiske musikkonservatoriet (RMC) i København.

 

Musikken kan beskrives som utforskende, rytmisk, harmonisk, kompleks, moderne, swingbaseret jazz. Reportoaret består i hovedsak av Mathisens egne originalkomposisjoner men også egne arrangementer av standardmateriale fra den Amerikanske jazztradisjonen, alltid med den gode melodien i fokus.

 

Med stor respekt for den hundre år gamle tradisjonen kombinerer de den med rytmiske, harmoniske og melodisk karakterer.

 

Les mer og kjøp billett HER