Hematt

I samarbeid med Hamar Jazzklubb presenterer vi profesjonelle jazzutøvere fra Innlandet på flere scener dette året.

 

For AnJazz er det viktig å speile jazzmiljøet i Innlandet. Artister som er bosatt her, eller som kommer "hjem" for en opptreden under festivalen. I år kommer bandet John Faxe - med medlemmer fra Ringsaker, duoen Sevaldsen & Kvistum fra Toten og Lillehammer, og Sigurd Hole fra Rendalen.

 

John Faxe Quartet

 

Furnesingen Alexander Hoholm kommer til Hematt-scenen under Anjazz med kvartetten John Faxe.

 

Den består av tre ferske fjes og en ung veteran. Bandet ble stiftet våren 2016 og har siden da øvd mye og lenge. Bandet er et firemannskollektiv der hver fjerdedel bidrar med sine hits sammen med en og annen standard som også har fått Faxe-behandling. Musikken er ny og moderne storbyjazz med god energi, spenstige melodier og rik rytmikk.

Alexander er bassist i bandet og oppvokst i Furnes. Han har tidligere gått på musikklinja på Stavis før det ble utøvende jazzstudier på Norges Musikkhøgskole.

John Faxe ga ut albumet «I am awake» i 2016. Om albumet skriver jazzskribent David Fishel:

«This album is pure jazz-and it`s Great»

 

Bandet består av: 

Børge-Are S. Halvorsen - Saksofon

Martin Gjerde - Piano

Alexander Hoholm - Kontrabass
Henrik Håland - Trommer

 

Torsdag 9.mai
Hamar Teater - Festsalen
Klokka 20.30

 

BILLETTER HER

 

 

Kristin & Kvistum

 

AnJazz i samarbeid med Museumsnatt!


I September 2018 slapp Kristin & Kvistum - hhv. Kristin Sevaldsen på saxofon og Lars A Kvistum på flygel - et album på det norske plateselskapet Losen Records. Albumet fikk tittelen ACOUSTIC og er en samling med et knippe med helt nye låter samt tidligere utgitte låter, nedstrippet fra bandbesetning til duo formatet. Ideen med plate konseptet er dermed å vise duoens mer autentiske uttrykk. Gjennom en 5 års periode har Kristin & Kvistum har opptrådt mye som duo med et repertoar sammensatt fra hver av deres respektive kataloger.

 

Albumet ACOUSTIC har fått veldig fine anmeldelser fra et internasjonalt anmelderkorps, bl.a. med listing på flere utenlandske radiokanaler og i midten av desember 2018 ble albumet lansert på en top-5 liste av Beste Duo Album 2018 i det polske Jazzpress Magazine. 


Duoen har jevnlig spilt konserter etter plateslippet, og nå gleder de seg veldig til å spille i Hamardomen under Museumsnatt 10.5.2019

 

 

Fredag 10. mai.

Hamardomen

Klokka 24.00

 

 

 

BILLETTER HER

 

 

 

 

 

Sigurd Hole

 

 

Sigurd Hole fra Rendalen har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året.

 

I 2018 debuterte han med to utgivelser i eget navn: trioalbumet «Encounters» med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet «Elvesang»:
«Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor - og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.» -Jazznytt


Musikken på «Elvesang» utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet - en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen - og til oss selv:

 

All day and night, music,
a quiet, bright
reedsong. If it
fades, we fade.

- Rumi (oversatt av Coleman Barks)

 

«Elvesang» mottok strålende anmeldelser verden rundt, deriblant i The New York Times. Allaboutjazz.com´s anmelder John Kelman beskrev «Elvesang» som «an album of profound beauty» og inkluderte plata på sin Best of 2018 - liste (i selskap med blant andre størrelser som Bill Frisell, Jakob Bro og King Crimson), og det amerikanske magasinet The New York City Jazz Record listet «Elvesang» under TOP 5 Best Solo Recordings of 2018.

 

BILLETTER

 

Lørdag 11. mai

Kunstbanken
Klokka 15.00